Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

Tuesday, 12 September 2017 

Meeting of the President Xhaferi and the President of the National Assembly of the Republic of Slovenia, Milan Brglez, PhD  

The President of the Assembly of the Republic of Macedonia, Mr. Talat Xhaferi had a meeting with the President of the National Assembly of the Republic of Slovenia, Milan Brglez, PhD. This is the first official visit of a President of Parliament to the Republic of Macedonia in this parliamentary composition. 

повеќе...

Wednesday, 6 September 2017  

Meeting of the President Xhaferi and the Mexican Ambassador Blanco  

The President of the Assembly of the Republic of Macedonia, Mr. Talat Xhaferi met the Extraordinary and Plenipotentiary Ambassador of Mexico to the Republic of Macedonia, Mr. Marco Garcia Blanco.

повеќе...

Петок, 30 септември 2016 година

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ВЕЉАНОСКИ ГО ПРИМИ НОВОИМЕНУВАНИОТ АМБАСАДОР НА РЕПУБЛИКА СЛОВЕНИЈА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, Г. МИЛАН ЈАЗБЕЦ 

Во оваа прилика, претседателот Вељаноски изрази задоволство од досегашната соработка со амбасадата на Република Словенија која се надева дека ќе продолжи и во иднина. Исто така, претседателот Вељаноски изрази благодарност за принципиелната поддршка која Македонија ја добива од Словенија во однос на евроатланската интеграција на земјата.

повеќе...

Четврток, 29 септември 2016 година

Претседателот Вељаноски го прими новоименуваниот амбасадор на Француската Република во Република Македонија, г. Кристиан Тимоние

На почетокот на средбата, претседателот Вељаноски на амбасадорот му посака успешна работа и желба да понесе добри впечатоци од Република Македонија. Двајцата соговорници изразија надеж дека досегашната успешна соработка со амбасадата на Француската Република ќе продолжи и во иднина.

повеќе...

Петок, 23 септември 2016 година

Претседателот Вељаноски го прими новоименуваниот амбасадор на Република Грција во Република Македонија, г. Димитрис Јанакакис

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски, оствари прва протоколарна средба со новоименуваниот амбасадор на Република Грција во Република Македонија, г. Димитрис Јанакакис. Двајцата соговорници изразија задоволство од средбата и надеж за успешна соработка во иднина.

повеќе...

Петок, 16 септември 2016 година

Средба на претседателот Вељаноски со претседателот на ПССЕ, г. Педро Аграмунт

Денеска во рамките на Европската конференција на претседатели на парламенти, која се одржува во Стразбур, Француската Република, претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски, се сретна со домаќинот на Конференцијата, претседателот на Парламентарното собрание на Советот на Европа, г. Педро Аграмунт.

повеќе...

Четврток, 15 септември 2016 година

Прва официјална средба на претседателот на Македонскиот парламент со претседателот на Грчкиот парламент

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски, денеска, во рамките на Европската конференција на претседатели на Парламенти, која се оджува во Стразбур, оствари билатерална средба со претседателот на Парламентот на Република Грција, г. Николаос Вуцис.

повеќе...

Вторник, 6 септември 2016 година

Средба на претседателот Вељаноски со новоименуваниот италијански амбасадор, Н.Е. Карло Ромео 

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски, денеска оствари средба со новоименуваниот амбасадор на Италијанската Република, Н.Е. Карло Ромео. Претседателот Вељаноски му посака добредојде на новиот амбасадор и му посака успешна работа за време на неговиот мандат.

повеќе...

Среда, 31 август 2016 година, Варшава 

Билатерални средби на претседателот Вељаноски за време на Парламентарниот состанок на земји од Централно-Источна Европа 

На маргините на Парламентарниот состанок на земји од Централно-Источна Европа што се одржа во Варшава, претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски оствари повеќе билатерални средби со претседатели на парламенти кои учествуваа на состанокот.  

повеќе...

Четврток, 25 август 2016 година

Проштална средба на претседателот Вељаноски со амбасадорот на Народна Република Кина, Н.Е. Вен Џеншун

Денес, претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски оствари проштална средба со амбасадорот на Народна Република Кина, Н.Е. Вен Џеншун. Двајцата соговорници изразија длабока благодарност и задоволство поради средбата.

повеќе...

  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 11
  •