Aktivitete

E martë, 23 tetor, 2018, Pragë

Takim kryetarit Xhaferi me princin Karel Shvarcenberg, zëvendës kryetar i Komisionit për Punë të Jashtme     

Në kuadër të vizitës zyrtare në Republikën e Çekisë, kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë z. Talat Xhaferi realizoi takim me Princin Karel Shvarcenberg, zëvendës kryetarin e Komisionit për Politikë të Jashtme. Në takim mori pjesë edhe Jan Lipavski, zëvendës kryetar i Komisionit për Mbrojtje në Dhomën e deputetëve në Parlamentin e Republikës së Çekisë dhe deputetë anëtarë të Komisionit.   

më shumë...

E hënë, 22 tetor, 2018, Pragë   

Takim i Kryetarit Xhaferi me Radek Vondraçek, kryetar i Dhomës së deputetëve në Parlamentin e Republikës së Çekisë 

Në kuadër të vizitës zyrtare të Republikës së Çekisë, Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, Talat Xhaferi, realizoi takim me kolegun, nikoqirin e tij, Radek Vondraçel, kryetar i Dhomës së deputetëve në Parlamentin e Republikës së Çekisë. 

Kryetari Vondraçek shprehu kënaqësinë e tij për takimin e sotëm dhe e përgëzoi kryetarin Xhaferi për votimin e suksesshëm në Kuvend për nismën për ndryshimet kushtetuese.  

më shumë...

E hënë, 22 tetor, 2018, Pragë   

Takimi i Kryetarit Xhaferi me kryeministrin e Çekisë Babish 

Në kuadër të vizitës zyrtare në Republikën e Çekisë, Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë Talat Xhaferi u takua me Andrej Babish, Kryeministër i Republikës së Çekisë. 

Kryeministri Babish theksoi se marrëdhëniet bilaterale ndërmjet Republikës së Çekisë dhe Republikës së Maqedonisë janë të shkëlqyeshme, pa çështje të hapura dhe zhvillohen në komunikim intensiv. 

më shumë...

E mërkure, 18 tetor 2018

Takimi i kryetarit Xhaferi me anëtarët e Grupit të punës përgjegjës për marrëdhëniet e Bashkimit Evropian me vendet e Ballkanit Perëndimor, Republikën e Shqipërisë, Bosnjën dhe Hercegovinën, Republikën e Maqedonisë dhe Kosovën

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Talat Xhaferi bashkë me nënkryetarët, z-njën Frosina Tashevska Remenski, z. Vesel Memedi dhe z. Goran Misovski, koordinatorët e grupeve parlamentare, z. Tomislav Tuntev, z. Dragan Danev, z. Agim Shaqiri, z. Afrim Gashi dhe z-nja Teuta Bilali, si edhe Sekretari gjeneral i Kuvendit, z-nja Cvetanka Ivanova, realizuan takim me anëtarët e Grupit të punës, përgjegjës për marrëdhëniet e Bashkimit Evropian me vendet e Ballkanit Perëndimor, Republikën e Shqipërisë, Bosnjën dhe Hercegovinën, Republikën e Maqedonisë dhe Kosovën.

më shumë...

E premte, 12 tetor 2018 

Komisioni për Financim dhe Buxhet i miratoi amendamentet e Propozim-ligjit për falje të kamatave për pagesë të borxheve 

Komisioni për Financim dhe Buxhet njëzëri i pranoi amendamentet e propozim-ligjit për faljen e kamatave për arkëtim të borxheve që dalin nga shërbimet e kryerësve të veprimtarive komunale, telefonisë, operatorëve celularë dhe kabllovikë, mirëmbajtjes së lokaleve të përbashkëta, ujitjes dhe kullimit të tokës bujqësore. Amendamentet dolën nga debati publik. 

më shumë...

E premte, 12 tetor 2018 

DELEGACIONI I KUVENDIT NË KONFERENCË INTERPARLAMENTARE NË VJENË 

Delegacioni i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, në përbërje: Hari Llokvenec kryetar i Komisionit për Mbrojtje dhe Siguri; Ejup Alimi, koordinator i Grupit parlamentar të Bashkimit Demokratik për Integrim dhe Goran Milevski, bashkëkryesues me Komitetin e Përzier Parlamentar Republika e Maqedonisë - Bashkimi Evropian, mori pjesë në Konferencën Interparlamentare të organizuar nga ana e Komisionit për Politikë të Përbashkët të Jashtme dhe të Sigurisë dhe Komisioni për Politikë të Përbashkët të Jashtme të shteteve anëtare të BE-së, që u mbajt nga 10 deri 12 tetor 2018 në Vjenë, Republika e Austrisë. 

më shumë...

E martë, 16 tetor 2018

Takim i kryetarit Xhaferi me anëtarët e Federatës për Paqe dhe Dashuri Botërore (FOWPAL)

Sot kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Talat Xhaferi realizoi takim me delegacionin e Federatës për Paqe dhe Dashuri Botërore (FOWPAL), të paraprirë nga prof. D-r Shi Ho Hong.

më shumë...

E enjte, 11 tetor 2018

U DORËZUA ÇMIMI SHTETËROR "11 TETORI" 

Çmimin për vepër jetësore në sferën e kulturës dhe artit e fituan: Prof. dr. Dragi Mihajllovski, përkthyes dhe shkrimtar; Risto Llazarov, shkrimtar dhe gazetar dhe aktori Petre Arsovski. 

më shumë...

E hënë, 8 tetor 2018

DELEGACIONI I KUVENDIT NË KONFERENCË PËR TRANSFORMIM TË RAJONIT TË BALLKANIT PERËNDIMOR 

Delegacioni i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, në përbërje: Goran Milevski, Artan Grubi, Zhaklina Llazervska dhe Dragan Danev mori pjesë në Konferencën ndërparlamentare në Sofje me temë: "Transformimi i rajonit të Ballkanit Perëndimor - perspektiva parlamentare për rolin dhe të ardhmen e procesit të aderimit në BE". 

më shumë...

E mërkurë, 10 tetori 2018

Fjalimi i kryetarit Xhaferi në Hapjen e Dhomës së Klubit të deputeteve  

Është kënaqësi që sot jam këtu mes jush në këtë akt solemn të realizimit të premtimit tim të dhënë me rastin e Ditës ndërkombëtare të gruas dhe shënimin e 15 vjetorit të funksionimit të Klubit të deputeteve, kur thashë se do e ndjek shembullin e Parlamentit suedez dhe Mbretërisë së Suedisë, vend me përqindjen më të lartë të përfaqësimit të grave në politikë dhe në jetën publike dhe si kryetar i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, do të filloj me realizimin e projektit për ruajtjen dhe promovimin e kontributit të grave deputete dhe bartëse të funksioneve në Kuvend dhe në trupat punues të Kuvendit. 

më shumë...

  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 46
  •