Средби пратеници

Понеделник, 31 јули 2017 година

Пратеничката Фросина Ташевска Ременски се сретна со в.д амбасадорот на Руската Федерација Константин. А. Берсенев

Шефот на делегацијата на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Советот на Европа, д-р Фросина Ташевска Ременски денеска оствари работна средба со в.д амбасадорот на Руската Федерација Константин. А. Берсенев и третиот секретар Станислав Лупин.

повеќе...

Среда, 26 јули 2017 година

Средба на генералната секретарка и координаторите со Фиона Макилвам

Генаралната секретарка, г-ѓа Цветанка Иванова и координаторите на пратеничките групи се сретнаа денеска со г-ѓа Фиона Макилвам, директор на Западен Балкан и проширување во Британското министерство за надворешни работи.

повеќе...

Петок, 21 јули 2017 година

Груби-Бјорнстанд: Условна орочена покана за во НАТО

Пратеникот Артан Груби, претседател на Kомисијата за европски прашања денеска во Собранието се сретна со норвешкиот амбасадор во Македонија, г. Арне Санес Бјорнстанд.

повеќе...

Вторник, 18 јули 2017 година

Средба на пратеникот Груби со амбасадорот Безак

Претседателот на собраниската комисија за европски прашања, пратеникот Артан Груби, денеска во Собранието на Република Македонија, оствари средба со амбасадорот на Словачка во Македонија, г. Мартин Безак.  

повеќе...

Понеделник, 17 јули 2017 година

Средба на пратеникот Груби со амбасадорот Дукс

Претседателот на Комисијата за европски прашања,  пратеникот Артан Груби, денеска, во Собранието на Република Македонија, се сретна со амбасадорот на Унгарија во Македонија, г. Ласло Дукс.

повеќе...

Петок, 14 јули 2017 година

Средба на пратеникот Николовски со Горазд

На барање на шефот на НАТО советодавниот тим во Република Македонија, морнаричкиот капетан, г. Виктор Горазд, пратеникот Илија Николовски, на 13 јули оствари средба со него.

повеќе...

Четврток, 13 јули 2017 година

Средба на пратеникот Груби со хрватската амбасадорка Баришиќ

Господин Груби и хрватската амбасадорка разменија мислења за состојбата во Македонија и регионот, евроатланската перспектива, односите со соседите, законот за употреба на албанскиот јазик како и реформите

повеќе...

Понеделник, 10 јули 2017 година

Средба на пратеникот Атанасов со амбасадорот Тимоние

Претседателот на Комисијата за образование, наука и спорт, г. Петар Атанасов денеска оствари средба со амбасадорот на Франција во Република Македонија, Н.Е. господин Кристиан Тимоние.

повеќе...

Понеделник, 10 јули 2017 година

Средба на пратеникот Груби со амбасадорката Алтхаузер

Пратеникот Груби и германската амбасадорка разговараа околу состојбата и политичката сцена во земјата, спорот за името, јазичната еднаквост, системските реформи и интеграцијата во НАТО и ЕУ.

повеќе...

Петок, 7 јули 2017 година

Средба на пратеникот Груби со амбасадорот Јанакакис

Пратеникот Груби и амбасадорот Јанакакис разговараа и разменија мислења за актуелната политичка состојба во земјата и во регионот, преговорите Скопје-Атина околу спорот за името, добрососедските односи, реформскиот план, како и за евроатлантската интеграција.

повеќе...