Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


ЈОРГО ШУНДОВСКИ

 

 

 

 

 

Член на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија. Роден 1955 година , Македонец. Завршил Архитектонски факултет. На шестата седница на Собранието на Република Македонија беше избран за министер за урбанизам, градежништво и заштита на животната средина со што му престана пратеничкиот мандат.