Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


  
  
 ДАУТ РЕЏЕПИ

 

 
    
 
   
Независен пратеник. Роден на 6 јануари 1966 година во с. Порој, Тетово. Албанец. Високо образование- историја.       
    
Активности во Собранието

  • Совет на Собранискиот канал, член
  • Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање, заменик претседател
  • Комисија за одбрана и безбедност, заменик член
  • Комисија за финансирање и буџет, заменик член
  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното Собрание на Организацијата за безбедност и соработка во Европа, заменик член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Босна и Херцеговина, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Турција, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Хрватска, член