Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


Изет Зеќири

 

 Член на НДП. Роден на 2.1.1967 година во с. Џепчиште, Тетово. Албанец. Доктор по економски науки -  од областа на менаџмент и финансиски менаџмент.

Активности во Собранието:

  • Комитет за односи меѓу заедниците, член
  • Комисија за образование, наука и спорт, член
  • Комисија за економски прашања, заменик-член
  • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Бугарија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Косово, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шведска, член