Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

ФАЗЛИ ВЕЛИУ

 


  
 


     
 
   
Член на ДУИ. Роден на 4 јануари 1945 година во с. Колари, Кичево. Албанец. Високо образование. Професор по лингвистика. Магистер.   
   
Активности во Собранието

  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, член
  • Комисија за финансирање и буџет, заменик член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, заменик член
  • Комисија за образование, наука и спорт, заменик член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Романија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Швајцарската Конфедерација, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Белгија, претседател