Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


    

РИСТО ПЕНОВ

 

 


 Член на ЛДП. Роден на 28 септември 1957 година во Велес. Македонец. Дипломиран правник.Магистер по правни науки. Беше градоначалник на градот Скопје.

Активности во Собранието:

  •  Комисија за уставни прашања, заменик член
  •  Комисија за економски прашања, член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното Собрание на Медитеранот, заменик член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Монголија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Белгија, член