Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

Димитар Димитров

 

 

Роден е на 13.01.1937 година во с. Цакони, Воден Егејска Македонија. Македонец. Завршил филозофија на Филозофскиот факултет во Скопје во 1961 година. Магистрирал од областа на социологијата и уметноста и докторирал  1975 година од областа на филозофските науки на Филозофскиот факултет во Загреб.