Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

 

Флоровски Александар

 

 

 

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ и на Централниот комитет. 

Претседател на Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ Чаир, Скопје. Претседател на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Република Грција. 

Роден 1957 година во Будимпешта, Република Унгарија. Македонец. Завршил средно стручно училиште во Скопје. Бил советник на градоначалникот на општина Чаир, Скопје. Добро ги знае грчкиот, унгарскиот и бугарскиот јазик, а се служи со чешкиот, полскиот и англискиот јазик. Бил пратеник во Собранието на РМ во мандатниот период од 1991 до 1994 година. Живее во Скопје.