Pratenichki sostav
 
Пратенички составСЛОБОДАН НАЈДОВСКИ

                      ПОТПРЕТСЕДАТЕЛ НА СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

 

 

 

 

Член на ЛДП Роден 1961 г. во с. Добровени, РМ. Македонец. Има високо образование.

Професионална кариера

  • Од 1986 до Октомври 1988 бил во поранешниот Сојуз на Социјалистичката младина на Југославија во секторот за агроиндустриски комплекс.
  • Од 1990 до 1994 - Комерцијалист и Раководител на комерција на Битолска пивара.
  • Од 1994 до 1998 - Пратеник во Собранието на Република Македонија.
  • Од 1999 до 2002 - Директор на Ј.П.Пазари - Битола.
  • Од 2002 - Актуелен пратеник

Политичка кариера

  • Активист во поранешниот Сојуз на Социјалистичка младина од кои 2 години професионално ја обавува функцијата.
  • Еден од оснивачите на младата прогресивна странка која подоцна го променила името во Либерална Партија.
  • Претседател на општинската организација на Либерална Партија од 1993 до 1997
  • Член на централниот одбор на Либерално Демократска Партија
  • Член на Извршен одбор на Либерално Демократската Партија.