Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

МАРЈАН ЃОРЧЕВ

 


  
 


     

 
Член на Земјоделска Народна Партија на Мекедонија. Роден 1956 година, во Кавадарци. Македонец. Дипломиран економист. Поранешен директор во АД „Македонија“ и АД „Братство“ - Скопје. Поранешен градоначалник на Кисела Вода. Поранешен министер за земјоделство, шумарство и водостопанство. Живее во Скопје.