Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


    
  
 
АНДРЕЈ ПЕТРОВ 

 

     
 
   
Член на СДСМ.Роден на 26.05.1971 година во Скопје.Македонец.Завршил медицински факултет.Магистер, специјалист за дерматовенерологија.
     
    
Активности во Собранието

  • Комисија за транспорт, врски и екологија, заменик претседател
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, член
  • Комисија за европски прашања, заменик член
  • Комисија за образование, наука и спорт, член
  • Комисија за здравство, заменик член
  • Комисија за локална самоуправа, член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното Собрание на Организацијата за безбедност и соработка во Европа, претседател
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното Собрание на Франкофонијата, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на балтичките земји: Естонија, Летонија и Литванија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Канада, претседател