Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


Илија Димовски

 

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 10.8.1980 година во Велес. Македонец. Дипломиран правник на Правен факултет „Јустинијан Први“- Скопје. Постдипломец на Правен факултет „Јустинијан Први“- Скопје.

Активности во Собранието: 

 • Национален совет за евроинтеграции, член
 • Совет на Собранискиот канал, член
 • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, член
 • Комисија за прашања на изборите и именувањата, претседател
 • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, член  
 • Комисија за одбрана и безбедност, заменик-член
 • Законодавно-правна комисија, заменик-член
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Медитеранот (ПС на Медитеранот), шеф на делегација
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Австралија и со Парламентот на Нов Зеланд, претседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Бугарија, претседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Државата Израел, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска, член


Е-пошта: i.dimovski@sobranie.mk