Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

ВЕЛЕ МИТАНОСКИ

 

 

 


 

Член на НСДП. Роден 1949 година во с. Црвена Вода, Охрид. Македонец. Високо образование. Новинар. Се служи со англискиот и рускиот јазик. Живее во Охрид.