Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

ДИМИТАР СТЕВАНАНЏИЈА

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 3.10.1976 во Прилеп. Македонец. Професор по македонски јазик и јужнословенски книжевности, Филолошки факултет „Блаже Конески“.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, заменик-претседател
  • Комисија за уставни прашања, член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член
  • Комисија за образование, наука и спорт, член
  • Комисија за одбрана и безбедност, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Интерпарламентарната унија (ИПУ), член


Е-пошта: d.stevanandzija@sobranie.mk