Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

ИЛИЈА ДИМОВСКИ

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 10.8.1980 во Велес. Македонец. Дипломиран правник, Правен факултет, Скопје. 

 

Активности во Собранието:

  • Национален совет за евроинтеграции, член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, претседател
  • Комисија за труд и социјална политика, член
  • Комисија за надворешна политика, заменик-член
  • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Северноатлантската договорна организација (ПС НАТО), шеф на Делегација

Е-пошта: i.dimovski@sobranie.mk