Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

МАГДАЛЕНА МАНАСКОВА

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 22.6.1981 во Кочани. Македонка. Дипломирала Историја на уметноста и археологија - Филозофски факултет, УКИМ, Скопје. Специјалист за заштита на културно наследство, Рицумејкан универзитет - Кјото.

 

Активности во Собранието:

  • Национален совет за евроинтеграции, заменик-член
  • Комисија за надворешна политика, заменик-претседател
  • Комисија за европски прашања, член
  • Комисија за култура, член
  • Комисија за локална самоуправа, заменик-член

Е-пошта: M.Manaskova@sobranie.mk