Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


Седници на Национален совет за евроинтеграции

 

Среда, 12 февруари 2014 година

Заедничка седница на Комисијата за европски прашања и Националниот совет за евроинтеграции

Комисијата за европски прашања и Националниот совет за евроинтеграции одржаа заедничка седница, на која се расправаше за Националната програма за усвојување на правото на Европската унија, ревизија 2014 година, по што беше усвоено и мислење по истата.

Вторник, 29 октомври 2013 година

Седумнаесетта седница на Националниот совет за евроинтеграции

Националниот совет за евроинтеграции на 28 октомври 2013 година ја одржа Седумнаесеттата седница посветена на Извештајот на Европската комисија за напредокот на Република Македонија за 2013 година.

Вторник, 23 јули 2013 година

Заедничка седница на Националниот совет за евроинтеграции и Комисијата за европски прашања

Националниот совет за евроинтеграции и Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, денеска, одржаа заедничка седница на која беше презентирана програмата и приоритетите за работа на Литванското претседателство со Советот на Европската унија за периодот јули - декември 2013 година, од страна на амбасадорот на Република Литванија задолжен за Република Македонија со седиште во Будимпешта, Н.Е. г. Ренатас Јушка.

Вторник, 25 јуни 2013 година

Петнаесетта седница на Националниот совет за евроинтеграции

Националниот совет за евроинтеграции на 24 јуни 2013 година одржа седница на која беше разгледана Информацијата за реализираните активности од Националната програма за усвојување на правото на Европската унија - ревизија 2013, за периодот од 01.01.2013 - 31.03.2013 година.

Вторник, 9 април 2013 година

Потребно е сите политички партии да се фокусираат кон евроинтеграциите

Во рамките на 14. седница на Националниот совет за евроинтеграции, на која учествуваа и Комисијата за европски прашања, Комисијата за надворешна политика и Мешовитиот парламентарен комитет РМ-ЕУ, свое обраќање имаше г. Штефан Филе, комесар за проширување и европска соседска политика на Европската комисија.

Вторник, 27 ноември 2012 година

ЗАЕДНИЧКА СЕДНИЦА НА НАЦИОНАЛНИОТ СОВЕТ ЗА ЕВРОИНТЕГРАЦИИ И КОМИСИЈАТА ЗА ЕВРОПСКИ ПРАШАЊА

Националниот совет за евроинтеграции и Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, на 26 ноември 2012 година, ја одржаа Осмата заедничка седница посветена на Информацијата за статусот на реализација на Инструментот за претпристапна помош на ЕУ (ИПА) за Република Македонија, доставена од Секретаријатот за европски прашања.Вторник, 16 октомври 2012 година

ЗАЕДНИЧКА СЕДНИЦА НА НАЦИОНАЛНИОТ СОВЕТ ЗА ЕВРОИНТЕГРАЦИИ И КОМИСИЈАТА ЗА ЕВРОПСКИ ПРАШАЊА

Националниот совет за евроинтеграции и Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, денеска ја одржаа седмата заедничка седница, посветена на Извештајот на Европската комисија за напредокот на Република Македонија за 2012 година

Понеделник, 17 септември 2012 година

Процесот на Пристапниот дијалог на високо ниво е успешен

Во рамките на 11. седница на Националниот совет за евроинтеграции, на која учествуваа и Комисијата за европски прашања, Комисијата за надворешна политика и Мешовитиот парламентарен комитет РМ-ЕУ, свое обраќање имаше г. Штефан Филе, комесар за проширување и европска соседска политика на Европската комисија.

Вторник, 31 јули 2012 година

ЗАЕДНИЧКА СЕДНИЦА НА НАЦИОНАЛНИОТ СОВЕТ ЗА ЕВРОИНТЕГРАЦИИ И КОМИСИЈАТА ЗА ЕВРОПСКИ ПРАШАЊА

Националниот совет за евроинтеграции и Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, денес ја одржаа шестата заедничка седница посветена на Извештајот на Владата на Република Македонија до Европската комисија за статусот на реализација на активностите од Патоказот за реализација на приоритетните цели усвоени на Пристапниот дијалог на високо ниво.

Вторник, 12 јуни 2012 година

ДЕВЕТТА СЕДНИЦА НА НАЦИОНАЛНИОТ СОВЕТ ЗА ЕВРОИНТЕГРАЦИИ

Националниот совет за евроинтеграции денеска ја одржа својата Деветта седница на која се разгледа Претпристапната економска програма за периодот 2012-2014 година. Претпристапната економска програма 2012-2014 (ПЕП 2012-2014) беше презентирана од страна на претставникот од Министерството за финансии,  г-ѓа Анита Поповска, координатор за ПЕП 2012-2014. Во воведно образложение за тоа што претставува овој документ, беше нагласено дека подготовката на програмата е обврска што Република Македонија ја има преземено од 2005 година, кога ѝ беше доделен статус на земја-кандидат за членство во Европската унија.Четврток, 3 мај 2012 година

ЗАЕДНИЧКА СЕДНИЦА НА НАЦИОНАЛНИОТ СОВЕТ ЗА ЕВРОИНТЕГРАЦИИ И КОМИСИЈАТА ЗА ЕВРОПСКИ ПРАШАЊА

Националниот совет за евроинтеграции и Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, денеска ја одржаа петтата заедничка седница со единствена точка на дневниот ред посветена на Информацијата за реализираните активности од Националната програма за усвојување на правото на ЕУ на Европската унија - ревизија 2012. Информацијата го опфаќа периодот 1.1.2012 - 31.3.2012 година и е изготвена од Секретаријатот за европски прашања на Владата на Република Македонија.

Среда, 14 март 2012 година

Заедничка седница на Комисијата за европски прашања и Националниот совет за евроинтеграции

Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија и Националниот совет за евроинтеграции, денеска одржаа заедничка седница со единствена точка на дневниот ред, посветена на Информацијата за реализираните активности од Националната програма за усвојување на правото на Европската унија - ревизија 2011 година, за периодот 1.10.2011 - 31.12.2011 година

Среда, 8 февруари 2012 година

ЗАЕДНИЧКА СЕДНИЦА НА НАЦИОНАЛНИОТ СОВЕТ ЗА ЕВРОИНТЕГРАЦИИ И КОМИСИЈАТА ЗА ЕВРОПСКИ ПРАШАЊА

Националниот совет за евроинтеграции и Комисијата за европски прашања, денеска ја одржаа својата трета заедничка седница, на која се разгледа Националната програма за усвојување на правото на Европската унија, ревизија 2012.

Вторник, 27 декември 2011 година

Заедничка седница на Комисијата за европски прашања и Националниот совет за евроинтеграции

Комисијата за европски прашања и Националниот совет за евроинтеграции во Собранието на Република Македонија одржаа заедничка седница, на која се расправаше за  трите тримесечни информации во однос на  реализираните активности од Националната програма за усвојување на правото на Европската унија - Ревизија 2011,  за периодот јануари-септември  2011 година, изготвени од Секретаријатот за европски прашања на Владата на Република Македонија.

Четврток, 27 октомври 2011 година

Четврта седница на Националниот совет за евроинтеграции

Националниот совет за евроинтеграции, денеска ја одржа својата Четврта седница, на која ги разгледа Предлог-заклучоците на Националниот совет за евроинтеграции по Извештајот на Европската комисија за напредокот на Република Македонија за 2011 година.

Вторник, 25 октомври 2011 година

Трета седница на Националниот совет за евроинтеграции

Националниот совет за евроинтеграции, на Третата седница, расправаше за Извештајот на Европската комисија за напредокот на Република Македонија за 2011 година. На седницата на Советот присуствуваа: г.Сандор Матјуш од Амбасадата на Република Унгарија во Република Македонија, г-ѓа Марта Прзениосло, заменик-шеф на мисија, Амбасада на Република Полска во Република Македонија и г-ѓа Марина Курте, советник за европски интеграции и правни прашања во Делегацијата на ЕУ во Република Македонија.

Четврток, 29 септември 2011 година

Заедничка седница на Националниот совет за евроинтеграции и Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија

На седницата на Советот присуствуваа: г. Атила Пинтер, советник и заменик шеф на мисијата на амбасадата на Република Унгарија во Република Македонија, г-ѓа Марина Курте, советник за европски интеграции и правни прашања во Делегацијата на ЕУ во Република Македонија и г. Андреј Калиновски, советник во амбасадата на Република Полска во Република Македонија.

Понеделник, 7 септември 2011 година

ПРВА СЕДНИЦА НА НАЦИОНАЛНИОТ СОВЕТ ЗА ЕВРОИНТЕГРАЦИИ

На првата седница на Националниот совет за евроинтеграции свое обраќање имаше  г-ѓа Теута Арифи, заменик на претседателот на Владата на Република Македонија, задолжена за европски прашања.

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.