Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


Понеделник, 7 октомври 2013 година

Министрите за надворешни работи на Литванија и Романија со пријателски и јасни пораки до Македонија

Претседателите на: Националниот совет за евроинтеграции,  г-ѓа Радмила Шекеринска; Комисијата за надворешна политика, г. Антонио Милошоски и  Делегацијата на Собранието на Република Македонија во Мешовитиот парламентарен комитет со Европската унија, г. Кенан Хасипи, како и членот на Комисијата за европски прашања, г-ѓа Дешира Имери, остварија средба со  г. Линас Линкевичиус, министер за надворешни работи на Република Литванија и претседавач со Советот на Европската унија и г. Титус Корлацеан, министер за надворешни работи на Романија и претседавач со Процесот за соработка во Југоисточна Европа.Вторник, 1 октомври 2013 година

Европратениците Кестлер и Келам поддржувачи на Македонија за членство во ЕУ

Претседателот на Националниот совет за евроинтеграции, г-ѓа Радмила Шекеринска, копретседавачот на Мешовитиот парламентарен комитет РМ-ЕУ, г. Кенан Хасипи и претседателот на Комисијата за европски прашања, г. Хајрула Мисини, остварија одделни средби со европратениците: г. Мартин Кестлер од Германија и г. Туне Келам од Естонија.Понеделник, 8 јули 2013 година

Холандија како пријателска земја со континуирана поддршка за Македонија

Националниот совет за евроинтеграции и Комисијата за европски прашања во Собранието на Република Македонија денеска остварија средба со Делегација од Комисијата за европски прашања на Холандскиот парламент.Понеделник, 14 мај 2012 година

Данска силен поддржувач на процесот на проширување

Претседавачите на Националниот совет за евроинтеграции, Комисијата за европски прашања, Комисијата за надворешна политика, Мешовитиот парламентарен комитет ЕУ- РМ и Пратеничката група за соработка со Парламентот на Кралството Данска во Собранието на Република Македонија денеска остварија заедничка средба со г. Николаи Вамен, министер за европски прашања на Кралството ДанскаПонеделник, 7 мај 2012 година

Пристапниот дијалог на високо ниво е голема можност и шанса за Република Македонија

Комисијата  за европски прашања, Националниот совет за евроинтеграции, Комисијата за надворешна политика и Мешовитиот парламентарен комитет РМ-ЕУ  во Собранието на Република Македонија денеска остварија средба со г.  Штефан Филе, комесар за проширување и европска соседска политика на Европската комисија.

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.