Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

Петок, 15 oктомври 2010 година, Национален совет за евроинтеграции

Јавна расправа по Предлог-законот за безбедност на храна

Националниот совет за евроинтеграции продолжува со организирање на јавни расправи за законите за кои е неопходна поширока дебата која ќе овозможи донесување на квалитетни закони и квалитетна подготовка за прифаќање на обврските од членството на Република Македонија во Европската унија. Предлог-законот за безбедност на храна произлегува од Националната програма за усвојување на правото на Европската унија (НПАА Ревизија 2010).

Петок, 1 октомври 2010 година, Национален совет за евроинтеграции

Јавна расправа по Предлог на законот за ревизија

Националниот совет за евроинтеграции денеска организираше Jавна расправа по Предлог-законот за ревизија, закон кој произлегува од Националната програма за усвојување на правото на Европската унија.

Четврток, 30 септември 2010 година, Национален совет за евроинтеграции

Јавна расправа на тема „Политиките за унапредување на животната средина во Република Македонија"

Националниот совет за евроинтеграции, согласно препораките од Мислењето за усвојување на правото на Европската унија во текот на 2010 година и Анексот 2 кој е составен дел на Мислењето, на 29 септември 2010 година, организираше јавна расправа на тема „Политиките за унапредување на животната средина во Република Македонија".

Среда, 22 септември 2010 година, Национален совет за евроинтеграции

Јавна расправа по работната верзија на Предлог-законот за енергетика

Националниот совет за евроинтеграции денеска организираше Јавна расправа по работната верзија на Предлог-законот за енергетика, закон кој произлегува од Националната програма за усвојување на правото на Европската унија-ревизија 2010.Петок, 3 септември, 2010 година

ЈАВНА РАСПРАВА ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА НАЦИОНАЛНИОТ СОВЕТ ЗА ЕВРОИНТЕГРАЦИИ

Националниот совет за евроинтеграции денеска организираше Jавна расправа по Предлог-законот за заштита на конкуренцијата и Предлог-законот за државната помош, закони кои произлегуваат од Националната програма за усвојување на правото на Европската унија.

Среда, 24 март 2010 година

ЈАВНА РАСПРАВА НА НАЦИОНАЛНИОТ СОВЕТ ЗА ЕВРОИНТЕГРАЦИИ

Националниот совет за евроинтеграции, заеднички со Фондацијата „Фридрих Еберт“, организираше јавна расправа на тема „Обновливи извори на енергија - Дали може германското искуство да биде корисно за Република Македонија".

Среда, 24 февруари 2010 година, Национален совет за евроинтеграции

Јавна расправа по Предлогот на законот за јавни службеници

Националниот совет за евроинтеграции денес организираше Јавна расправа по Предлог на законот за јавни службеници. За потребата за донесување на законот и објаснување на целите, начелата и основните решенија на Предлог-законот  образложи г. Михајло Маневски, Министер за правда.

Вторник, 23 февруари 2010 година, Национален совет за евроинтеграции

Јавна расправа по Предлог законот за здруженија и фондации

Националниот совет за евроинтеграции денес организираше Јавна расправа по Предлог на законот за здруженија и фондации. Образложение за потребата за донесување на законот и објаснување на целите, начелата и основните решенија на Предлог-законот даде г. Михајло Маневски Министер за правда.

Вторник, 22 декември 2009 година, Национален совет за евроинтеграции

Јавна расправа по работната верзија на Предлог-законот за авторското право и сродните права

Националниот совет за евроинтеграции денеска организираше Јавна расправа по работната верзија на Предлог-законот за авторското право и сродните права. Образложение за причините поради кои се подготвува нов текст на закон за авторските права и сродните права даде г-ѓа Олгица Трајковска, претставник на Министерството за култура и раководител на Сектор за авторски и сродни права.

Четврток, 26 ноември 2009 година

ЈАВНА РАСПРАВА НА НАЦИОНАЛНИОТ СОВЕТ ЗА ЕВРОИНТЕГРАЦИИ

Националниот совет за евроинтеграции, заеднички со Фондацијата „Фридрих Еберт“ организираа јавна расправа на тема „Политиките за унапредување на животната средина во Република Македонија".

Јавна расправа во организација на Националниот совет за евроинтеграции по Предлог на законот за изменување и дополнување на Законот за работни односи

4 септември (петок) 2009 година, во 11.00 часот, Собранието на Република Македонија - сала “Борис Трајковски“ Националниот совет за евроинтеграции на 4 септември 2009 година организираше Jавна расправа по Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за работните односи.

Јавна расправа во организација на Националниот совет за евроинтеграции по Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за државни службеници

27 август (четврток) 2009 година, во 11.00 часот, Собранието на Република Македонија - сала “Борис Трајковски“.

Јавна расправа во организација на Националниот совет за евроинтеграции по ПРЕДЛОГОТ НА законот за ИЗМЕНУВАЊЕ И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА СПРЕЧУВАЊЕ СУДИР НА ИНТЕРЕСИ

31 јули (петок) 2009 година, во 11.00 часот, Собранието на Република Македонија - сала “Борис Трајковски“

ЈАВНА РАСПРАВА ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА НАЦИОНАЛНИОТ СОВЕТ ЗА ЕВРОИНТЕГРАЦИИ ПО РАБОТНАТА ВЕРЗИЈА НА ЗАКОНОТ ЗА КРИВИЧНА ПОСТАПКА И ПРЕДЛОГ ЗАКОНОТ ЗА ИЗМЕНУВАЊЕ И ДОПОЛНУВАЊЕ НА КРИВИЧНИОТ ЗАКОНИК

22 јули (среда) 2009 година, во 11 часот, Собранието на Република Македонија - сала “Борис Трајковски“

Јавна расправа по РАБОТНАТА ВЕРЗИЈА НА Предлог-законот за БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОШ, во организација на Националниот совет за евроинтеграции

14 јули (вторник) 2009 година, во 11 часот, Собранието на Република Македонија - сала “Борис Трајковски“.

Јавна расправа по Предлогот на законот за меѓуопштинска соработка, во организација на Националниот совет за евроинтеграции и Заедницата на единиците на локална самоуправа на Република Македонија.

19 мај (вторник) 2009 година, во 14,30 часот, Собранието на Република Македонија - сала “Борис Трајковски“.

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.