Makedonsko pretsedatelstvo
AKTIVITETE
 


E premte, 21 maj 2010

FJALIM I KRYETARIT TË KUVENDIT, Z. TRAJKO VELJANOVSKI NË MBLEDHJEN E KOMITETIT TË PËRHERSHËM TË ASAMBLESË PARLAMENTARE TË KËSHILLIT TË EVROPËS

Para 20 vitesh në flamurin e Këshillit të Europës ndriçonin vetëm 12 yje, kurse sot ka 47 shtete anëtare me mbi 830 milionë europianë,  përkatësisht u realizua ideja e  një burrështetasi të madh europianit Uinston  Çerçil- "Le të krijohet Europa" ide që u proklamua në vitin e largët 1946.
 Para plot 20 vitesh nocionet: liritë dhe të drejtat  njeriut, demokracia parlamentare, ekonomia e tregut ishin tabu tema për të gjithë ne që ishim përtej perdes të hekurt, përkatësisht ishin vetëm fasadë për t'i mbuluar sistemet  njëpartiak.E premte, 21 maj 2010

FJALIM I Z. MEVLUT ÇAUSHOGLU, KRYETAR I KUVENDIT PARLAMENTAR TË KËSHILLIT TË EVROPËS NË MBLEDHJEN E KOMITETIT TË PËRHERSHËM

Para së gjithash do të doja t’i faleminderoj, veçanërisht të kryetarit, Për atë që është nikoqir të Komitetit të Përhershëm të Kuvendit Parlamentar të Këshillit të Evropës në Shkup. Ministër Milloshovski, kryesimi i juaj me Komitetin e ministrave vetëm sa filloi dhe tani  më kemi mundësin të punojmë së bashku. E përshëndeti Pranin tuaj meqë është shenjë se keni vullnet edhe më tutje ta përforconi bashkëpunimin me Kuvendin Parlamentar dhe për atë Ju përshëndes. Nga ana jonë, jemi të përgatitur të japim përkrahje të plotë për kryesimin tuaj dhe jemi në pritje të Ju presim në Hemicilin tonë gjatë gjysmë-sesionit në qershor.E premte, 21 maj 2010

FJALIMI I SH. TIJ ANTONIO MILLOSHOSKI, MINISTËR I PUNËVE TË JASHME NË SESIONIN E KOMITETIT TË PËRHERSHËM TË ASAMBLES PARLAMENTARE NË KËSHILLIN E EVROPËS

Më paraqet kënaqësi e madhe të ju dëshiroj mirëseardhje në Shkup dhe ti drejtohem këtij forumi të respektuar në cilësi të Kryesuesit në Komitetin e Ministrave në Këshillin e Evropës. Kryesimi me organizatën më të vjetër politike në Evropë paraqet sfidë të madhe për mua personalisht dhe për vendin tim. Ekzistojnë shumë shkaqe përse është ajo sfidë, por unë nuk do të  kthehem  në disa nga ato  të cilat janë të dukshme, por në të njëjtën kohë edhe të vetme. Në vend të asaj do të koncentrohem në çështjen me interes për Organizatën.

KUMTIME
 


E mërkurë, 19 maj 2010

TAKIME TË KOMITETIT TË KRYETARIT, BYROSË DHE KOMITETIT TË PËRHERSHËM TË ASAMBLESË PARLAMENTARE TË KËSHILLIT EVROPIAN (AP E KE-së) NË SHKUP

Në kuadër të kryesimit gjashtëmujor maqedonas me Këshillin Evropian në vitin 2010, më 20 dhe 21 maj 2010, në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë, do të mbahen takimet e Komitetit të Kryetarit, Byrosë dhe Komitetit të Përhershëm të Asamblesë Parlamentare të Këshillit Evropian (AP e KE-së)Mevlud Çaushoglu

KRYETAR I ASAMBLESË PARLAMENTARE TË KËSHILLIT TË EVROPËS (PACE)Trajko Veljanoski

KRYETAR I KUVENDIT TË REPUBLIKËS SË MAQEDONISËANTONIO MILLOSHOVSKI

MINISTËR I PUNËVE TË JASHTME TË REPUBLIKËS SË MAQEDONISËKËSHILLI I EVROPËS/KUVENDI I REPUBLIKËS SË MAQEDONISË NË AP TË KËSHILLIT TË EVROPËS/PROCEDURA MBYKËQYRËSE (informacione të shkurtra)

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.