ДПА

 

 

 

 

 

 

МЕНДУХ ТАЧИ

 

Член на ДПА. Роден на 3.3.1965 во Тетово. Албанец. Има завршено Факултет за стоматологија, Приштински универзитет.

 

Е-пошта: m.taci@sobranie.mk

 

 

 

 

 

 

МЕРАЛ УЗЕИРИ-ФЕРАТИ

 

Член на ДПА. Родена на 9.7.1975 во Тетово. Албанка. Доктор, специјалист - гинеколог-акушер.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Големото Војводство Луксембург, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Романија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Финска, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шпанија, член

 

Е-пошта: M.UzeiriFerati@sobranie.mk

Click