ДПСМ

 

 

 

 

 

Иван Стоилковиќ

 

Член на ДПСМ. Роден на 15.2.1962 во Куманово. Србин. Дипломиран правник, Правен факултет, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Комитетот за односи меѓу заедниците, член
  • Комисија за уставни прашања, член 
  • Комисија за одбрана и безбедност, член
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, член
  • Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање, заменик-член 
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Руската Федерација, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Грција, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Србија, член
Click