ГРОМ

 

 

 

 

 

ПАНЧО МИНОВ

 

Член на ГРОМ. Роден на 21.8.1958 во Кавадарци. Македонец. Дипломиран политиколог, Факултет за политички науки; дипломиран правник, Правен факултет.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за финансирање и буџет, заменик-претседател
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, член
  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, член
  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, член
  • Комисија за економски прашања, заменик-член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Романија, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на земјите од Блискиот и Средниот Исток, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на Република Малта и Република Кипар, член


Е-пошта: p.minov@sobranie.mk

Click