ЛДП

 

 

 

 

 

ЈУЛИАНА НИКОЛОВА

 

Член на ЛДП. Родена на 14.7.1975 во Велес. Македонка. Дипломиран професор по информатика, Природно-математички факултет - Информатика. 

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за европски прашања, член
  • Комисија за образование, наука и спорт, член
  • Комисија за надворешна политика, заменик-член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата,заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на балтичките земји Република Естонија, Република Латвија и Република Литванија, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Италија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Полска, член
  • Интерпартиска парламентарна група за правата на лицата со посебни способности (ИППГ), заменик-претседавач


Е-пошта: j.nikolova@sobranie.mk

Click