ПОПГМ

 

 

 

 

 

 

ИЛИЈА НИКОЛОВСКИ

 

Член на ПОПГМ. Роден на 6.7.1948 во с.Панчарево. Македонец. Има завршено Воена академија.

 

Активности во Собранието:

  • Национален совет за евроинтеграции, член
  • Комисија за одбрана и безбедност, заменик-претседател
  • Комисија за надворешна политика, член
  • Комисија за уставни прашања, заменик-член
  • Законодавно-правна комисија, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Бугарија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Србија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот Република Унгарија, член


Е-пошта: l.nikolovski@sobranie.mk

Click