Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

Комисија за уставни прашања

 

Е-пошта: k-ustav@sobranie.mk 

Комисијата има претседател, шеснаесет члена и нивни заменици.

Комисијата ги разгледува прашањата што се однесуваат за:

  • спроведување на Уставот;
  • предлози за изменување и дополнување на Уставот;
  • начелни прашања од уставен карактер во врска со донесувањето и извршувањето на законите и другите прописи и акти,
  • воспоставување меѓународна соработка за прашања кои се од уставен карактер и
  • други прашања од уставен карактер.


претседател: ТАЛАТ ЏАФЕРИ
заменик на претседателот:  ЏЕВАТ АДЕМИ
членови: 1) БЕТИАН КИТЕВ
2) ЕНЕС ИБРАХИМ
3) СОЊА МИРАКОВСКА
4) САМКА ИБРАИМОСКИ
5) ЛИЛЈАНА ПОПОВСКА
6) АНЕТА СИМЕСКА-ДИМОСКА
7) ТАТИЈАНА ЛАЛЧЕВСКА
8) СУРИЈА РАШИДИ
9) 
10) ТРАЈКО ВЕЉАНОСКИ
11) ДИМИТАР СТЕВАНАНЏИЈА
12) НАДА ЦИПУШЕВА
13) ДАФИНА СТОЈАНОСКА
14) ИВАН СТОИЛКОВИЌ
15) СТОЈАН МИЛАНОВ
16) ФАДИЛ ЗЕНДЕЛИ 
заменици на членовите: 1) МИЛЕВА ЃОРГИЕВА
2) ИЛИЈА НИКОЛОВСКИ
3) ЛИДИЈА ТАСЕВСКА
4) МУХАМЕД ЗЕЌИРИ 
5) ФЕРИД МУХИЌ
6) АГИМ МУРТЕЗАНОВ
7) AГИМ ШАЌИРИ
8) ЗИАДИН СЕЛА
9) ЕМИЛ ДИМИТРИЕВ
10) АМДИ БАЈРАМ
11) БЛАГОЈА ДЕСПОТОСКИ
12) ВЛАДАНКА АВИРОВИЌ
13) ДРАГАН ЦУКЛЕВ
14) 
15) САШО ВАСИЛЕВСКИ
16) АФРИМ ГАШИ
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.