Пратеници

 

 

 

 

 

 

ДАНИЕЛА МАРКОСКА

 

Член на СДСМ. Роден на 5.7.1978 во Скопје. Македонка. Дипломиран правник со положен правосуден испит, Правен факултет „Јустинијан Први“.

 

Активности во Собранието:

 • Комитет за односи меѓу заедниците, член
 • Комисија за уставни прашања, член
 • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, член
 • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, заменик-член
 • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член
 • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Белгија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Грција, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Грузија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Ирска, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Италија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентите на: Република Казахстан, Киргистанска Република, Република Таџикистан, Република Узбекистан и Туркменистан, член
Е-пошта: d.markovska@sobranie.mk
Click