СРМ

 

 

 

 

 

 

Амди Бајрам


Член на Сојузот на Ромите од Македонија. Роден на 30.8.1956 во Скопје. Ром. Завршил Средно трговско училиште.Активности во Собранието:

  • Комитетот за односи меѓу заедниците, член
  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, член
  • Комисија за уставни прашања, заменик-член 
  • Комисија за здравство, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Белгија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на земјите од Блискиот и Средниот Исток, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Турција, член
Click