Српска странка во Македонија 

 

 

 

 

 

 

МИРОСЛАВ ЈОВАНОВИЌ

 

Член на ССМ. Роден на 7.8.1960 во с.Иванковци, Велес. Србин. Дипломиран машински инженер. 

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за транспорт, врски и екологија, член
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, член
  • Законодавно-правна комисија, заменик-член
  • Комисија за економски прашања, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Монголија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Србија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Украина, член

 

Е-пошта: m.jovanovik@sobranie.mk

Click