СДАМ

 

 

 

 

 

Авдија Пепиќ

 

Член на СДАМ. Роден на 27.11.1961 во Скопје. Бошњак. Има завршено Економски факултет, Универзитет „Св.Кирил и Методиј“, Скопје. Магистер по економски науки.Активности во Собранието:

  • Комитетот за односи меѓу заедниците, член
  • Совет на Собраниски канал, член
  • Комисија за уставни прашања, член 
  • Комисија за образование, наука и спорт, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Белгија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Федерацијата на Босна и Херцеговина, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Исламската Република Иран, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Финска, член
Click