Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


KOMISIONI PËR ÇËSHTJE TË RREGULLORES, MANDATIT DHE IMUNITETIT

Komisioni për çështje të rregullores,mandatit dhe imunitetit ka kryetar dhe tetë anëtarë nga radhët e deputetëve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë dhe tre anëtarë nga radhët e punëtorëve shkencorë dhe profesionalë.

Komisioni:

  • e ndjek zbatimin e Rregullores së Kuvendit dhe të rregulloreve të trupave punues dhe jep mendimin për zgjedhjen e çështjeve kontestuese;
  • i shqyrton iniciativat për ndryshimin e rregulloreve;
  • jep iniciativa për ndryshimin dhe plotësimin e rregulloreve;
  • e shqyrton raportin e Komisionit Shtetëror Zgjedhor për rezultatet nga zgjedhjet dhe Kuvendit i parashtron raport, me propozimin për verifikimin e mandateve; 
  • i shqyrton bazat për pushimin e mandatit të deputetit dhe për këtë Kuvendit i parashtron raport;
  • i shqyrton çështjet që kanë të bëjnë me imunitetin e deputetëve, gjykatësve dhe të prokurorit publik dhe zëvendësve të tij dhe 
  • shqyrton çështje tjera në lidhje me të drejtat e mandatit dhe imunitetit; 


Kryetar: Nevenovski Goran    

Anëtarë:

   Pandov Aleksandar     
   Todorovski Pavle     
   Spasov Gjorgji 
   Bilalli Mersel   
   Boshkov Jordan 
   Stojanovski Tomisllav  
   Kadriu Nazmi
   Mitevski Dragan

 

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.