Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


KOMISIONI PËR SHËNIMIN E PERVJETORËVE TË NGJARJEVE DHE TË PERSONALITETEVE TË RËNDËSISHME

Komisioni për shënimin e përvjetorëve të ngjarjeve dhe personaliteteve të rëndësishme ka kryetar dhe tetë anëtarë nga radhët e deputetëve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë dhe tre anëtarë nga radhët e punëtorëve shkencorë dhe profesionalë.

Komisioni i shqyrton çështjet që kanë të bëjnë me:

  • caktimin e përvjetorëve të ngjarjeve dhe personaliteteve me rëndësi të veçantë për zhvillimin juridik-shtetëror të Republikës, afirmimin e trashëgimisë historike dhe kulturore dhe kultivimin e vlerave të përgjithshme civilizuese;
  • shpërblimin dhe begatimin e traditave të shënimit të ngjarjeve dhe personaliteteve të rëndësishme dhe të pasurisë historike të popullit maqedonas dhe të nacionaliteteve;
  • formën dhe mënyrën e shënimit të ngjarjeve dhe personaliteteve të rëndësishme;
  • aktivitetet e këshillave të veçanta të formuara për shënime veçanta dhe
  • çështje tjera që kanë të bëjnë me shënimin e përvjetorëve dhe ngjarjeve dhe personaliteteve të rëndësishme.

Kryetar: Nasteski Kiril   

Anëtarë:

   Georgievski Mihajllo    
   Pandov Aleksandar    
   Sajkoski Ace 
   Bozhinovska Valentina   
   Petrovski Tomisllav 
   Stojkovski Bllagoj 
   Selmani Asllan  
   Bajrami Demush   

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.