Aktivitete

E enjte, 16 nëntor 2017

Takimi i Delegacionit të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës me zëvendësministrin e Kazakistanit, z. Vasilenko

Shefi i Delegacionit në fjalimin e tij hyrës, të pranishmëve u uroi mirëseardhje në emër të Delegacionit, si dhe kënaqësi që janë nikoqir i delegacionit të lartë i vendit i cili konsiderohet njëri ndër shtyllat e stabilitetit në rajonin euroaziatik dhe vendi i parë i rajonit të Azisë Qendrore i cili është zgjedhur anëtare jo e përhershme e Këshillit të Sigurisë të Kombeve të Bashkuara për periudhën 2017 - 2018. 

më shumë...

E enjte, 16 nëntor 2017

Debat publik me temë: Gjuha e urrejtjes në medie e orientuar ndaj femrave

Komisioni për Mundësi të Barabarta të Femrave dhe Meshkujve i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë sot e mbajti Mbledhjen e Katërt me këtë rend dite: Debati publik me temë: Gjuha e urrejtjes në medie e orientuar ndaj femrave. 

më shumë...

E premte, 17 nëntor 2017

TAKIM I KRYETARIT XHAFERI ME Z. TOMAS GREMINGER, SEKRETARIN GJENERAL TË OSBE-së 

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Talat Xhaferi, sot realizoi takim me Sekretarin e ri gjeneral të OSBE-së, z. Tomas Greminger. 

Në fillim të takimit, kryetari Xhaferi shprehu kënaqësi nga realizimi i takimit dhe shpresë se edhe në të ardhmen do të vazhdojë bashkëpunimi i frytshëm me OSBE-në. Kryetari shprehu kënaqësi nga miratimi konsensual i vendimit për plotësimin e katër pozitave më të larta në Organizatë, në këshillin e jashtëzakonshëm ministror që u mbajt në korrik të këtij viti. 

më shumë...

E premte, 17 nëntor 2017

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi në takimin e punës të GPNP me temë „Familje për çdo fëmijë“

Kur e lexoja programin për takimin e sotëm, a sidomos temën "Familje për çdo fëmijë", mu kujtua romani i Çarlls Dikens, "Oliver Tvist", i cili rrëfimin e vet e fillon me përshkrimin e kushteve për jetë të fëmijëve pa prindër në një jetimore dhe me keqpërdorimin e  tyre më të vrazhdë. Besoj se shumë prej jush e kanë lexuar romanin ose po kanë shikuar ndonjë nga shumica e versioneve filmike që janë incizuar sipas këtij romani.

më shumë...

E enjte, 16 nëntor 2017

Takimi i Grupit Ndërresor për Reforma 

Sot në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë u mbajt ad hok takimi i Grupit Ndërresor për Reforma, në të cilin, krahas Kryetarit të Kuvendit, si kryesues ishte i pranishëm ministri i Punëve të Brendshme, z. Oliver Spasovski, koordinatorët e grupeve parlamentare, përfaqësuesit e Komisionit për Mbikëqyrje mbi Drejtorinë për Siguri dhe Kundërzbulim dhe Agjencinë për Zbulim, Komisionit për Mbikëqyrje mbi Zbatimin e Masës së Veçantë Hetuese për Ndjekjen e Komunikimeve nga Ministria e Punëve të Brendshme, Drejtoria e Policisë Financiare, Drejtoria e Doganave dhe Ministria e Mbrojtjes dhe Komisionit për Mbrojtje dhe Siguri.

më shumë...

E mërkurë, 15 nëntor 2017

Takim i kryetarit Xhaferi, me përfaqësuesin e OSBE-së për liri të mediumeve, z. Arlem Dezir 

Kryetari Xhaferi shprehu kënaqësi për takimin e sërishëm me z. Dezir, kësaj radhe në cilësinë e përfaqësuesit të OSBE-së për liri të mediumeve. Ai theksoi se Kuvendi i Republikës së Maqedonisë i përkrah aktivitetet dhe misionet e OSBE-së ...

më shumë...

E mërkurë, 15 nëntor 2017

Grubi: Parlamenti ta kontrollojë Buxhetin

Sot, Kryetari i Komisionit për Çështje Evropiane, z. Artan Grubi, në funksion të Kryetarit të Bordit të Rrjetit të komisioneve parlamentare për ekonomi, financim dhe çështje evropiane të parlamenteve të Ballkanit Perëndimor, pati fjalim hyrës në Konferencën Parlamentare Rajonale me temë: "Përforcimi i kontrollit legjislativ në Parlamentet e Ballkanit Perëndimor". 

më shumë...

E martë, 14 nëntor 2017

Debat publik me temë: Raport vjetor për zbatimin e Strategjisë për Barazi Gjinore për vitin 2016

Komisioni për Mundësi të Barabarta të Femrave dhe Meshkujve i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, më 14 nëntor 2017, e mbajti Mbledhjen e Tretë me këtë rend dite: Debati publik me temë: Raporti vjetor për zbatimin e Strategjisë për Barazi Gjinore për vitin 2016.

më shumë...

E mërkurë, 15 nëntor 2017

FJALIMI I KRYETARIT XHAFERI NË KONFERENCË RAJONALE E RRJETIT TË KOMISIONEVE PARLAMENTARE PËR EKONOMI, FINANCA DHE EUROINTEGRIME TË BALLKANIT PERËNDIMOR

Sipas rregullit, nëntori dhe dhjetori, në të gjitha shtetet janë muaj kur në parlamentet në çaste të caktuara ka edhe debate të nxehta rreth buxhetit për vitin e ardhshëm. Prandaj, mendoj se ky është tajmingu i vërtetë për konferencën e sotme në të cilën temë e debatit është "Parlamentet e Ballkanit Perëndimor dhe Mbikëqyrja Buxhetore". 

më shumë...

E martë, 14 nëntor 2017

TAKIM I KRYETARIT XHAFERI ME Z.EMILIO LORENCO SERA, AMBASADOR I MBRETËRISË SË SPANJËS NË REPUBLIKËN E MAQEDONISË

Kryetari Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Talat Xhaferi, sot realizoi takim me ambasadorin e ri dhe të autorizuar të Mbretërisë së Spanjës në Republikën e Maqedonisë, z. Emilio Lorenco Sera. 

më shumë...

  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 16
  •