E premte, 12 tetor 2018 

KOMISIONI PËR FINANCIM DHE BUXHET I MIRATOI AMENDAMENTET E PROPOZIM-LIGJIT PËR FALJE TË KAMATAVE PËR PAGESË TË BORXHEVE 

Komisioni për Financim dhe Buxhet njëzëri i pranoi amendamentet e propozim-ligjit për faljen e kamatave për arkëtim të borxheve që dalin nga shërbimet e kryerësve të veprimtarive komunale, telefonisë, operatorëve celularë dhe kabllovikë, mirëmbajtjes së lokaleve të përbashkëta, ujitjes dhe kullimit të tokës bujqësore. Amendamentet dolën nga debati publik. 

më shumë...

 

E premte, 12 tetor 2018 

DELEGACIONI I KUVENDIT NË KONFERENCË INTERPARLAMENTARE NË VJENË 

Delegacioni i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, në përbërje: Hari Llokvenec kryetar i Komisionit për Mbrojtje dhe Siguri; Ejup Alimi, koordinator i Grupit parlamentar të Bashkimit Demokratik për Integrim dhe Goran Milevski, bashkëkryesues me Komitetin e Përzier Parlamentar Republika e Maqedonisë - Bashkimi Evropian, mori pjesë në Konferencën Interparlamentare të organizuar nga ana e Komisionit për Politikë të Përbashkët të Jashtme dhe të Sigurisë dhe Komisioni për Politikë të Përbashkët të Jashtme të shteteve anëtare të BE-së, që u mbajt nga 10 deri 12 tetor 2018 në Vjenë, Republika e Austrisë. 

më shumë...

 

E hënë, 8 tetor 2018

DELEGACIONI I KUVENDIT NË KONFERENCË PËR TRANSFORMIM TË RAJONIT TË BALLKANIT PERËNDIMOR 

Delegacioni i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, në përbërje: Goran Milevski, Artan Grubi, Zhaklina Llazervska dhe Dragan Danev mori pjesë në Konferencën ndërparlamentare në Sofje me temë: "Transformimi i rajonit të Ballkanit Perëndimor - perspektiva parlamentare për rolin dhe të ardhmen e procesit të aderimit në BE". 

më shumë...

 

E hënë, 22 tetor 2018 

VENDOSJA E KURORËS ME LULE TË FRESKËTA  

Me rastin e 23 tetorit - Dita e Luftës revolucionare maqedonase, Delegacioni i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, i udhëhequr nga nënkryetarja Frosina Tashevska-Remenski, e në përbërje:  Dime Velkovski dhe Zhaklina Peshevska, më 23 tetor 2018 (e martë), në ora 10:30, do të vendosë kurorë me lule të freskëta në përmendoren e Goce Dellçevit në Parkun e Qytetit në Shkup

më shumë...

 

E diel, 21 tetor 2018

KRYETARI XHAFERI NË VIZITË ZYRTARE NË REPUBLIKËN E ÇEKISË 

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, Talat Xhaferi, me ftesë të kryetarit të Dhomës përfaqësuese, Radek Vondraçek, më 22 dhe 23 tetor 2018, do të qëndrojë në vizitë zyrtare në Republikën e Çekisë. 

më shumë...

 

E mërkurë, 10 tetor 2018

VENDOSJA E LULEVE TË FRESKËTA ME RASTIN E FESTËS SHTETËRORE 11 TETORI 

Me rastin e festës shtetërore 11 Tetori - Ditës së Kryengritjes Popullore, deputetët e Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, më 11.10.2018 (e enjte), do të vendosin lule të freskëta në Shkup, Prilep dhe Kumanovë:

më shumë...

 

E mërkurë, 6 qershor 2018

TAKIMI I DELEGACIONIT TË KUVENDIT ME AMBASADOREN E KINËS NË MAQEDONI, ZNJ. JIN LIKSIAN 

Delegacioni i Grupit parlamentar të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë për bashkëpunim me Parlamentin e Republikës Popullore të Kinës të udhëhequr nga znj. Vlladanka Aviroviq, e në përbërje të të cilit ishin edhe znj. Jagoda Shahpaska, znj. Aneta Simeska-Dimoska, z. Agim Shaqiri, znj. Vesna Pemova dhe z. Johan Tarçullovski, dje u takuan me ambasadoren e Kinës në Republikën e Maqedonisë, znj. Jin Liksian. Takimi u mbajt në hapësirat e reja të ambasadës kineze. 

më shumë...

 

E premte, 11 maj 2018 

VIZITË PUNE E DEPUTETIT RAMÇILLOVIQ NË PARLAMENTIN E KOSOVËS 

Deputeti Zeqir Ramçilloviq dje realizoi vizitë pune në Parlamentin e Republikës së Kosovës, me ftesë të Kryetares së Komisionit për të Drejtat e Njeriut dhe Barazisë Gjinore, znj. Dulla Bale. 

më shumë...

 

E hënë, 12 Mars 2018

DEPUTETI GRUBI U TAKUA ME AMBASADORIN ITALIAN ROMEO 

Sot Kryetari i Komisionit për Çështje Evropiane i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Artan Grubi, realizoi takim me ambasadorin e Republikës së Italisë në Republikën e Maqedonisë, SH.T. z. Karlo Romeo. 

më shumë...

 

E enjte, 27 shtator 2018

FILLIMI I SKRINING PROCESIT PËR NEGOCIATAT NDËRMJET REPUBLIKËS SË MAQEDONISË DHE BE 

Delegacioni i Republikës së Maqedonisë, i përbërë prej 43 përfaqësuesve të ministrive dhe institucioneve, sot në Bruksel e fillon skrining-procesin si përgatitje për fillimin e negociatave për anëtarësim të plotfuqishëm të vendit tonë në BE. 

më shumë...

 

E martë, 25 shtator 2018

ASAMBLEJA E PËRGJITHSHME E SHTATËDHJETETRETË E KB 

Sot fillon Asambleja e përgjithshme e 73-të e Kombeve të Bashkuara në Nju Jork, në hapjen e së cilës do të jenë të pranishëm krerët e Bashkimit Evropian: kryetari Zhan-Kllod Junker; nënkryetari i parë Frans Timermans, përfaqësuesja e lartë, nënkryetarja Federika Mogerini, si dhe kryetari i Këshillit Evropian, Donalld Tusk. 

më shumë...

 

E enjte, 17 maj 2018 

SAMITI BE - BALLKANI PERËNDIMOR 

Sot në Sofje, Bulgari, mbahet Samiti i Bashkimit Evropian dhe i Ballkanit Perëndimor, si vërtetim i përkushtimit të BE-së ndaj partnerëve të saj nga ky rajon dhe përkatësisë së tij ndaj familjes evropiane. 

më shumë...