Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

 

Силвана Бонева

 

 

 Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 21.8.1959 година во Струмица. Македонка. Дипломиран правник.

Активности во Собранието:

 • Комитет за односи меѓу заедниците, член
 • Национален совет за евроинтеграции, потпретседател
 • Комисија за европски прашања,  член
 • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, член
 • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член
 • Комисија за надворешна политика, заменик-член
 • Законодавно-правна комисија, заменик-член
 • Комисија за уставни прашања, заменик-член
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Интерпарламентарната унија (ИПУ), член
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација (Мешовит парламентарен комитет ЕУ - Република Македонија), член
 • Делегација на Секцијата на Собранието на Република Македонија во Парламентарното Собрание на Франкофонијата (ПСФ),член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Народна Република Кина, претседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Државата Израел, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на САД, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Француската Република, член

Е-пошта: s.boneva@sobranie.mk