Pratenichki sostav
 
Пратенички составДимитар Стевананџија

 

 Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 3.10.1976 година во Прилеп. Македонец.  Дипломиран професор по македонски јазик, Филолошки факултет „Блаже Конески“, Скопје.

Активности во Собранието:

  • Совет на Собранискиот канал, член
  • Законодавно-правна комисија, член
  • Комисија за образование, наука и спорт, член
  • Комисија за одбрана и безбедност, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Организацијата за безбедност и соработка во Европа (ПС ОБСЕ), заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Холандија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шпанија, член


Е-пошта: d.stevanandzija@sobranie.mk