Pratenichki sostav
 
Пратенички составПанче Орцев

 

 

 

Член на СДСМ. Роден на 29.12.1955 година во Струмица. Македонец. Технолошки факултет - органска насока, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Скопје.

Активности во Собранието: 

  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, заменик-претседател
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, член
  • Комисија за локална самоуправа, член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, заменик-член
  • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација (Мешовит парламентарен комитет ЕУ - Република Македонија), заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Бугарија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Данска, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Ирска, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Швајцарската Конфедерација, член


Е-пошта: p.orcev@sobranie.mk