Pratenichki sostav
 
Пратенички составТрајчо Димков

 

 

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 22.7.1967 година во Штип. Македонец. Професор по физичко воспитување, Факултет за физичка култура, Скопје.

Активности во Собранието:

  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, член
  • Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање, член
  • Законодавно-правна комисија, заменик-член
  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, заменик-член
  • Комисија за образование, наука и спорт, заменик-член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Грција, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Косово, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Монголија, член


Е-пошта: t.dimkov@sobranie.mk