Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

 

ХИСНИ ШАЌИРИ

 

 

 

Роден е 1949 година во с. Отља, Куманово. Албанец. Завршил Филозофски факултет, група Историја и Природно-математички факултет, прв степен. Работел како професор по историја. Познава германски јазик. Член на Парламентот од 1990 година. Живее во с. Отља, Липково.