Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


     
  

АНДРЕЈ ЖЕРНОВСКИ 

 

    
 Член на ЛДП . Роден на 26 ноември 1968 година во Скопје. Македонец. Дипломиран градежен инженер.
     
    
Активности во Собранието

  • Национален совет за евроинтеграции, член
  • Комисија за надворешна политика, заменик член
  • Комисија за европски прашања, член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното Собрание на Советот на Европа, заменик член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Романија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Турција, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Исламската Република Иран, член