Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

 

Владимир Ѓорчев

 

 

 Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 31.8.1978 година во Скопје. Македонец. Дипломиран политиколог, Правен факултет „Јустинијан Први“, Скопје.

Активности во Собранието:

 • Комисија за одбрана и безбедност, претседател
 • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, член
 • Комисија за надворешна политика, член
 • Комисија за уставни прашања, заменик-член
 • Комисија за образование, наука и спорт, заменик-член
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Организацијата за безбедност и соработка во Европа (ПС ОБСЕ), член
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација (Мешовит парламентарен комитет ЕУ - Република Македонија), член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на САД, претседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Италија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шведска, член


Е-пошта: v.gjorcev@sobranie.mk