Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

 ТРИФУН КОСТОВСКИ

 

 

 

 


 Независен пратеник.  Роден 1946 година во Скопје, РМ. Македонец. Завршил Економски факултет. Од 1971-1989 работел во "Технометал-Вардар" Скопје; од 1989- 1991 во СИТКО-ЛУГАНО-Швајцарија; од 1991 сопственик на Кометал- траде, Виена. Добро зборува англиски и полски, се служи со руски, германски и француски јазик. Живее во Скопје.