Pratenichki sostav
 
Пратенички составМихаило Џолонга

 

 Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 11.6.1959 година во Битола. Македонец. Дипломирал на Медицинскиот факултет, Скопје, специјалист ортопед.

Активности во Собранието: 

  • Комисија за здравство, член
  • Комисија за надворешна политика, член
  • Комисија за култура, заменик-член
  • Комисија за европски прашања, заменик-член
  • Делегација на Собрание на Република Македонија во Парламентарната димензија на Централноевропската иницијатива (ПД ЦЕИ), член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Романија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот Република Унгарија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Швајцарската Конфедерација, член


Е-пошта: m.dzolonga@sobranie.mk