Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

 

Стојко Пауновски

 

 

 


Член на СДСМ. Роден на 20.12.1962 година во с. Челопек, Тетово. Македонец. Дипломиран економист, Економски факултет, Скопје, овластен ревизор.

Активности во Собранието: 

  • Буџетски совет на Собранието на Република Македонија, член
  • Комисија за економски прашања, член
  • Комисија за финансирање и буџет, член
  • Комисија за одбрана и безбедност, заменик-член
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Полска, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Романија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Србија, член


 Е-пошта: s.paunovski@sobranie.mk