Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


Србиновски Јован

 

 

 

 

 

 

Член на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија. Роден 1948 година во село Непроштено, Тетово, Македонец. Дипломиран на технолошко-металургискиот факултет во Скопје. Поранешен генерален директор на Југохром од Јегуновце. Живее во Скопје.