Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

 

Антонио Милошоски

 

 

 


Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 29.1.1976 година во Тетово. Македонец. Дипломиран правник, Правен факултет, Скопје; магистер по европски интеграции, Универзитет „Фридрих Вилхелм“, Бон.

Активности во Собранието:

  • Национален совет за евроинтеграции, член
  • Комисија за надворешна политика, претседател
  • Комисија за европски прашања, член
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, член
  • Комисија за одбрана и безбедност, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација (Мешовит парламентарен комитет ЕУ - Република Македонија), член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Сојузна Република Германија, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Грција, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Турција, член


Е-пошта: a.milososki@sobranie.mk