Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

 

Менде Диневски

 

 

 


Член на СДСМ. Роден на 10.7.1973 година во Битола. Македонец. Доктор по стоматологија, специјалист по орална хирургија, Стоматолошки факултет, Скопје.

Активности во Собранието: 

  • Комитет за односи меѓу заедниците, член
  • Комисија за здравство, претседател
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член
  • Комисија за труд и социјална политика, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Австрија, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Народна Република Кина, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Руската Федерација, член


Е-пошта: m.dinevski@sobranie.mk