Pratenichki sostav
 
Пратенички составПавле Саздов

 

 Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 27.12.1983 година во Скопје. Македонец. Магистер на науки од областа на информациско-комуникациските технологии.

Активности во Собранието:

  • Комисија за надзор над спроведувањето на мерките за следење на комуникациите од страна на Министерството за внатрешни работи и од Министерството за одбрана, член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, член
  • Комисија за надворешна политика, заменик-член
  • Комисија за уставни прашања, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Ирска, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Канада, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Конгресот на САД, член
  • Интерпартиска парламентарна група за правата на лицата со хендикеп, претседавач

Е-Пошта: p.sazdov@sobranie.mk